Biologische grond moet biologisch blijven!

Normal 485d48a086d2f38a3e0c7db073e43ab42fde65dc

Bedankt voor je interesse in deze unieke actie van de ‘biowinkel vereniging’ waarbij we voor het eerst met de gehele keten en de consument 4,8 hectare grond willen vrijkopen voor de biologische landbouw. Want biologische grond, moet biologisch blijven.

Biologisch zit zoals je weet in de lift. Consumenten associëren het steeds vaker met positieve begrippen als ‘duurzaam’, ‘gezond’ en ‘lekker’ en de vraag wordt groter. Maar voor het telen en produceren van deze biologische producten is voldoende biologisch landbouwgrond essentieel. In Nederland wordt deze grond echter steeds schaarser en dus duurder. De gemiddelde prijs voor grasland steeg alleen al in 2017 fors met 7%!

Dat was ook waar Liesbeth Brands en Monique Hospers en Martijn Stam tegenaan liepen toen ze biologische geitenboerderij Hansketien wilden overnemen. Dure grond vraagt om een hoge investering en om deze investering terug te kunnen verdienen zou de grond intensief gebruikt moeten worden. En dat gaat lijnrecht in tegen de principes van de biologische landbouw. Als we hier niets aan doen dreigt veel biologisch land over te gaan naar de reguliere landbouw. Dat mogen we niet laten gebeuren.

Help daarom mee om biologische grond vrij te kopen.

Voor € 10,- koop je al een vierkante meter vrij. Het maakt niet uit of je 1, 10 of 100 vierkante meter koopt, elke meter draagt bij aan een gezondere toekomst voor nu en de volgende generaties.