De Grootste Zaadbank

Streefbedrag behaald Normal 8e639f9ea16da1cb8764400096a65b8879615d0d
van totaal € 50.000 (109%)
Afgesloten

Over de campagne

Bionext roept jong en oud op om hun stem te laten horen, bedreigde zadensoorten onder te laten duiken in hun vriezer en daarmee een zichtbare filiaal van De Grootste Zaadbank van Nederland te worden. Wij willen voorkomen dat enkele rassen van de markt en daarmee uit de winkels verdwijnen. Hiervoor starten wij namens de biologische sector en partners de campagne ‘De Grootste Zaadbank van Nederland’. Op deze ludieke wijze starten wij een alternatieve zaadbank, just in case. Het ultieme doel: de EU-wetgeving op patenten wordt aangepast zodat er geen patenten mogelijk zijn op natuurlijke eigenschappen van zaden, vruchten en planten.

Doneer nu en word officieel filiaal

Ook jij kunt bijdragen, in het klein of groot om samen met ons een punt te maken. Ontvang bij een donatie vanaf €15,- een setje zaden van 5 bedreigde gewassen op je huisadres: tomaat, broccoli, paprika, maïs en courgette. Laat daarmee zaden van gewassen die bedreigd worden onderduiken in je vriezer óf zaai ze in je tuin of in een bloembak op je balkon. Daarmee beschikken we over een back-up voor als er straks geen boer meer is die de gewassen op de markt brengt. Om dit tot uiting te brengen krijgt je ook een heuse De Grootste Zaadbank koelkastmagneet. Plak hem op je vriezer en laat al je vrienden zien (via sociale media) dat je filiaalhouder bent. Voor de koelkastmagneet geldt: OP=OP.

Wat gaan wij doen met het geld

Met deze campagne willen we maatschappelijke bewustwording creëren en mensen oproepen hun stem te laten horen. Samen staan we sterk om de zaden van gewassen die bedreigd worden veilig te stellen voor de toekomst en te voorkomen dat de ontwikkeling van nieuwe rassen geremd worden door patenten, dat enkele multinationals de controle krijgen over de wereldwijde zaad- en voedselproductie en dat daarmee de diversiteit van groenten afneemt en de prijzen gaan stijgen.

Bionext pleit in Den Haag en in Brussel voor een verbod op octrooi op leven en voor aanpassing van de Europese octrooi-wetgeving.

Bionext financiert de campagne, lobby, uren van experts en voert rechtszaken tegen de al uitgegeven patenten. Donaties zijn hard nodig om deze campagne te steunen. Alles is welkom.

Wil je meer infomatie over deze campagne, kijk dan op www.degrootstezaadbank.nl.

Stichting Bionext

info@bionext.nl

030-2339970