Ook de Provincie Overijssel steunt ‘Tot het Einde op het Erf’

03 februari 2020 12:25

De Provincie Overijssel heeft toegezegd 100.000 euro bij te willen dragen aan de ontwikkeling van de eerste mobiele slachterij voor varkens in Nederland (‘Tot het Einde op het Erf’). De adviescommissie van de provincie oordeelde: “De tijd is rijp om nu ook varkens op het erf te kunnen slachten, dit voor dierenwelzijn en de kwaliteit van het vlees, de publieke opinie en het feit dat steeds meer kleine slachterijen de deuren sluiten en dus steeds grotere afstanden voor de varkenshouder in de nichemarkt moeten worden afgelegd om de dieren geslacht te krijgen.”


De subsidie is aangevraagd door de Coöperatie Mobiel Slachten. De bij deze coöperatie aangesloten varkenshouders hebben het dierenwelzijn zeer hoog in het vaandel en dan past transport naar een slachthuis niet.


Wij zijn enorm blij met dit mooie bedrag, want hiermee komen wij weer een stap dichter bij de realisatie van een mobiele slachterij voor varkens.* Maar wij hebben uw steun ook nog steeds hard nodig! Want we zijn er nog niet. We hebben nog 43 dagen om ons streefbedrag van 55.000 euro via donaties bij elkaar te krijgen. Helpt u mee? U steunt de campagne door te doneren op het crowdfundingsplatform.

Fijn als u ons initiatief ook onder de aandacht van uw netwerk zou willen brengen.


Hartelijk dank!

 

Varkenshouders steunen crowdfundingscampagne met speciaal vleespakket


Elshorst Weidevarkens en Buitengewone varkens vinden het belangrijk dat de mobiele slachterij gerealiseerd wordt. Daarom hebben zij in december 2019 de handen ineen geslagen om de campagne 'Tot het Einde op het Erf' extra te ondersteunen door de verkoop van een bijzonder vleespakket. Vijftien euro van dit 2,5 kg gemengd vleespakket gaat naar 'Tot het einde op het erf'. Het vlees van deze buitenvarkens is tegen kostprijs beschikbaar gesteld door Den Elshorst Weidevarkens, de slager slacht zonder winst en Buitengewone Varkens doet de logistiek tegen kostprijs.
Dit bijzondere pakket is hier te bestellen. Dank voor uw steun en geniet van dit (h)eerlijke vlees!


* Naast de Provincie Overijssel steunen ook de Barth Misset Stichting en de Stuurgroep