Eerste stap richting realisatie mobiele slachterij

28 juli 2020 10:22

Wij zijn opgetogen dat we eindelijk kunnen melden dat we gaan beginnen met de ‘bouw’ van de mobiele slachterij! We hebben het financiële plaatje nog niet helemaal rond, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken als we eenmaal zijn begonnen.

Als eerste stap laten we nu een 3D-ontwerp van de inrichting maken. Op basis daarvan kunnen we met de NVWA gaan overleggen om hun voorlopige instemming met het ontwerp te krijgen. Daarnaast hebben we al het nodige uitgezocht over aandachtspunten op het gebied van (voedsel)veiligheid

Toch zal het nog zeker een jaar duren voordat we in de praktijk kunnen beginnen met slachten. En ook dan moeten we nog een proeffase van zeker een half jaar doorlopen. Best een kwestie van lange adem dus! We zijn daarom ontzettend blij dat zo veel mensen enthousiast zijn over ons initiatief en ons willen steunen. Jij hebt als donateur ook je steentje bijgedragen en daar zijn we je zeer dankbaar voor! We blijven je daarom ook graag op de hoogte houden van onze vorderingen. Voorlopig nog via deze nieuwsberichten de crowdfunding-pagina maar straks ook via de eigen website van de Coöperatie Mobiel Slachten. We melden je nog wanneer die klaar is.

Nogmaals veel dank!