Patenten de boom in!

van totaal € 32.000 (65%)
Afgesloten

Red onze zaden! Strijd mee tegen patenten op ons voedsel

Met de campagne “De Grootste Zaadbank van Nederland” willen wij een einde  maken aan het patenteren van natuurlijke eigenschappen van groenten. Door deze patenten krijgen bedrijven de eigendomsrechten over alle zaden, planten en vruchten waar die eigenschap in zit. Dit belemmert de ontwikkeling van nieuwe rassen, leidt tot hogere prijzen voor boeren en bedreigt op langere termijn onze voedselzekerheid.  

Ook jij kunt ons helpen om deze ontwikkeling te stoppen. Doe mee aan onze actie en haal de limited edition radijskers zaden in huis.

Doneer nu en word officieel filiaal

Draag minimaal 15 euro bij aan de actie  en je ontvangt  een zakje  zaden van door patenten bedreigde kiemgroenten. Laat deze onderduiken in je vriezer of zaai ze in je vensterbank én meld je aan als filiaal van de Grootste Zaadbank op www.degrootstezaadbank.nl

Je ontvangt ook een mooie kerstkaart die je in jouw boom kunt hangen. Zo laat je aan al je vrienden en familie zien dat wat jou betreft patenten op voedsel de boom in kunnen.

Wat gaan wij doen met het geld?

Mede dankzij  alle politieke en maatschappelijke druk nam de Europese Commissie in een notitie onlangs duidelijk afstand van het beleid van het Europees Octrooibureau. Het Europees Octrooi bureau heeft daarom nu alle patenten op klassiek veredelde gewassen opgeschort.

Maar... we zijn er nog niet! 

Het is urgent dat de notitie van de Europese Commissie wordt omgezet in bindend beleid. Hiervoor moeten we nog flink lobbyen. Zolang de octrooiwet niet is aangepast, blijven wij campagne voeren. Doneren is daarom heel belangrijk!

Bionext pleit in Den Haag , Brussel en München  voor aanpassing van de Europese octrooi-wetgeving en voert rechtszaken tegen de al uitgegeven patenten. Wil je meer informatie over deze campagne, kijk dan op www.degrootstezaadbank.nl/.

Ellen Oomen

oomen@bionext.nl